ВИДЕО-ДНЕВНИК

Видео хроника на кампанията

НОВО:

2023 г.: “Земя на копнежи” – театрално представление на Димитра Канева и творчески екип  в партньорство с Екологично сдружение „За Земята” с подкрепата на Софийско гражданско сдружение – Щастливеца.

ВИЖ ОЩЕ:

Впечатления от “Земя на копнежи”: Интервюта с Димитра Канева и Лъчезара Василева и още за спектакъла

Земя на копнежи” – премиерата:

335464441_256974026656721_2340044561549258646_n

Впечатления от Владимира Иванова от Сдружение “Щастливеца”:

“Земя на копнежи” на сцената на театър “Сълза и смях” ни показва истинската история на жителите от Бели бряг, които са принудително изселвани от домовете си. Докато копят за въглища и мините се разширяват, къщите се рушат, магазините и аптеките изчезват, а с тях и всичко, което едни хора, не по-различни от теб и мен, имат. Техните домове. Това не е история от младините на бабите и дядовците ни, не е разказ от детството на майките и бащите ни, а е реалността днес. 2023 е годината определена за изселване. Сбогом! Но не само на Бели бряг, а на последния ни шанс да се опитаме да се наречем “свободни”… Екипът на Димитра Канева смело представя тази тъжна история. Гледайте постановката.

Още: Вижте фейсбук страницата на Творческия екип на Земя на копнежи: ТУК

И ОЩЕ:

Интернет публицистично предаване (“подкаст” Channel4podcast – Канал 4, епизод 53 CultiCast) за “Земя на копнежи” с гости Димитра Канева и Елица Стефанова с водещ Роберта Колева:

ВИЖ ОЩЕ:

Петър Канев : Спомени за Софийско гражданско сдружение-Щастливеца

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>