Немско-български ученически обмен: Устойчивото потребление – условие за свят с бъдеще, Ваймар, май 2013

В рамките на Образователна мрежа „Място за бъдеще

German-Bulgarian student exchanges Sustainable consumption – provided the world with a future Weimar, May 2013  Място за бъдеще -001

осъществихме:

немско-български ученически обмен

„Устойчивото потребление – условие за свят с бъдеще“

19-26 май 2013, Ваймар, Германия

Екранни снимки8

* * *

Място за бъдеще  Place for Future - Mozilla Firefox 20.5.2015 г. 131136Kакво е общото между любимия ви шоколад, марковата ви тениска или суперизгодния ви нов телефон и правата на човека?

Екипът на СГС „Щастливеца“ и EJBW Ваймар събраха ученици от България и от Германия, за да намерим заедно отговора на този въпрос и на много други, в една незабравима седмица  в града на Гьоте и Шилер – Ваймар.

Колко важно е всъщност всяко едно решение, което взимаме, докато пазаруваме, почиваме, общуваме или се забавляваме? Модерно е да си „еко“, но достатъчно ли е? Разберете какво се крие зад понятието „устойчиво развитие“ и открийте какво общо има то с вас и вашия начин на живот. Защото устойчивото потребление е точно това – устойчиво развитие в действие, достъпно за всеки, който умее да мисли.

Обещавахме и сторихме: много интерактивни занимания, практични знания, нови приятелства, предизвикателства и възможността да станете един от авторите на двуезична брошура за устойчивото потребление в Германия и България.

Екранни снимки9

Условия:

Пътуване със самолет до Берлин, влак до Ваймар и обратно, престой и храна (закуска, обяд и вечер) за целия период на обмена + 1 нощувка в Берлин, разходка из центъра на Берлин с най-важните му забележителности и посещение на Бундестага.

Език: изцяло на немски език, с разположение на човек, който помага с езика и при нужда – превежда.

Ръководител и координатор на проекта –

Гергана Костуркова, gerganakosturkova -в- gmail.com

Място на провеждане на обмена: Europäische Jugendbildungs- und Begegnungsstätte, Weimar, Германия

Стаите са с 2 или 3 легла, самостоятелна баня и тоалетна. Храната е гарантирано вкусна и разнообразна. Базата е в непосредствена близост до парка и река Илм.

Немско-български ученически обмен Устойчивото потребление – условие за свят �Ваймар се намира в една от най-красивите немски провинции – Тюрингия, и е пряко свързан с много важни моменти от немската история. Тук са живели и творили едни от най-известните представители на немската класика – Гьоте, Шилер, Хердер, Виланд. В града се заражда една от известните школи на модернизма – Баухаус, а през 1919 г. именно във Ваймар се създава първата демократична конституция на Германия, поставила основите на т.нар. Ваймарска република.
Градът е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Потреблението ни

може да бъде

устойчиво!

Обменът се осъществява с подкрепата на Kinder- und Jugendplan des Bundes

bpb_logo

* * *

СВАЛЕТЕ ОТ ТУК ОЩЕ:

Jugendbegegnung-Weimar2013 (Младежки обмен Ваймар 2013 – на немски език)

Projektbeschreibung-StandApril (Описание на проекта – на немски език)

Profil-Shtastlivetsa (Профил на Сдружение Щастливеца – на немски език)

One thought on “Немско-български ученически обмен: Устойчивото потребление – условие за свят с бъдеще, Ваймар, май 2013

  1. Pingback: Гергана Костуркова | Място за бъдеще

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>