Вода – извор на живот и проводник на емоция

Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO и проект “Място за бъдеще” на Софийско гражданско сдружение “Щастливеца” представиха:

Вода – извор на живот и проводник на емоция

Темата е особено важна поради новите научни изследвания за свойствата на водата, както и поради надвисналата над човечеството заплаха за нейното все по-сериозно замърсяване. Семинарът беше открит с прожекция на нашумелия научно-популярен филм “Великата тайна на водата”.  В него е представена тезата,  че водата е приемник и проводник на ментално замърсяване. Тя реагира на емоции и и е съхранител на информация. В нея е възникнал животът на тази планета и тя е основна част от екосистемите.

След прожекцията на филма последва презентация за оценка на качеството на природните води, която беше изнесена от проф. д.х.н. Васил Симеонов.  

“ВОДА”

Водата се използва в почти всички сфери на човешката дейност и съставлява над 70% от човешкото тяло. През XX век населението на света се е утроило, а водопотреблението се е увеличило 6 пъти. Над 1 млрд. души по света (съизмеримо с населението на ЕС и САЩ, взети заедно) нямат достъп до чиста вода.  Една от целите на ООН е до 2015 година броят на тези хора да бъде намален наполовина, но по всичко личи, че това няма да се случи. Семинарът “ВОДА” , осъществен от Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO и проект “Място за бъдеще”, предизвика голям интерес през ноември. Затова на 17 декември 2008 година клуб UNECO организира продължение по темата, отново в 65-а аудитория на Ректората на Софийски университет “Св. Климент Охридски”.

 

2 thoughts on “Вода – извор на живот и проводник на емоция

  1. Pingback: Теория на системите и прогнози за бъдещето | Място за бъдеще

  2. Pingback: Екологизъм: екологична критика на Модерността в глобалната епоха | Място за бъдеще

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>